Program 2023

Programmet på Regenerative stemmer 2023 dykkede ned i regenerativ ledelse, landbrug, finans, storytelling, børn og unge, naturterapi, design og regenerative kommuner. Alle sessioner eksperimenterede med nye formater for levende, meningsfulde samtaler og aktivt nærvær. Dagen foregik primært i naturen for at understøtte oplevelsen af nærvær og dybde.

Målet for dagen var at samle det regenerative danske felt og åbne dørene for alle, der ønsker at udforske regenerative principper.  Vi samles, fordi vi er stærkere sammen.

Photo: Lars Engelgaar

Pressefotos fra Regenerative Stemmer 2023

Her kan du søge efter billeder, fra Regenerative Stemmer. Du kan downloade og bruge de fleste billeder i billedbanken gratis, hvis du angiver kilden, men du skal følge den ophavsret, som angives ved de enkelte billeder:

Ophavsretten tilhør fotografen. Ved brug af Lars Engelgaar pressefotos, skal der krediteres på følgende måde: Fotograf: Lars Engelgaar, instagram: engelgaar

Ved brug af Thomas Seest pressefotos, skal der krediteres på følgende måde: Fotograf: Thomas Seest,

Måtte der ønskes andre billeder fra mini-festivalen “Regenerative Stemmer 2023”, bedes henvendelse foregår direkte til fotograf.

Program oversigt 2023

Ankomst: kl.9.00-9.45


Tjek ind og let morgenmad

Tjek ind, udlevering af bog og let morgenmad

Åbningscermoni: kl.9.50-10.35


Åbningsceremoni

Facilitator: Katrine Asp-Poulsen

Laura Storm - Regenerators

Sidse Holte - musiker
Benjamin Koppel - musiker

Lokation: Arken ved Naturcenter Amager

.

Formiddag:  kl.10.45 - kl. 12.00


Fremtidens jord - Regenerativ ledelse i praksis

Facilitator: Tanya Lindkvist

Ida Auken - Socialdemokratiet
Anders Højlund Andersen – Øm Klostergaard og Andelsgaarde
Sarah Hellebek - Krogerup Højskole og Andelsgaarde
Shëkufe Tadayoni Heiberg – Forfatter
Joachim Hjerl - Havhøst

Fremtidens jord – Regenerativ ledelse i praksis

Landbruget er et af de områder, der længe der har beskæftiget sig med det regenerative. Men hvordan ser regenerativt landbrug ud i dagens Danmark? Hvilke udfordringer og barrierer står vi overfor? Der er mange spørgsmål, der melder sig på banen for netop dette store emne med Danmark som landbrugsland. På denne session zoomer vi ind på den regenerative bevægelse indenfor jordbrug – det skal handle om regenerative principper, konkrete igangværende eksperimenter, den nye landbrugsgeneration, behovet for at genbesøge curricula i landbrugsuddannelse, det politiske mulighedsrum og visioner - og ikke mindst naturpoesi, sanselighed og drømmen om et samfund i samklang med det økosystem, som mennesker og jordbrug er en del af.


Regenerativt Design

Facilitatorer: Anna Taws & Rikke Mikkelsen

Ditte Lysgaard Vind - The circular way & Lendager
Christian Bason - Dansk Design Center
Sarah Juhl Gregersen - Nordic biomimicry
Kai Paludan-Müller – Cirka CPH
Thomas Albertsen – Albertsen Design

Hvad er regenerativ design?

Denne session handler om hvad regenerativt design er og hvilken rolle design har for vores fremtid. Design har mange grene, og derfor har vi inviteret forskellige mennesker fra designbranchen ind til en åben dialog, og en dialog med jer.

Hvordan drømmer vi om at fremtiden ser ud, og hvordan ser vi os selv som designere af denne fremtid? Er vi overhovedet stærke nok i vores forestillingsevne til at kunne tænke så langt, og måske abstrakt, uden at falde tilbage i ‘vi plejer’?
Hvad sker der når vi udforsker fra ‘hvad er, til hvad nu hvis?’
Hvad opstår der, når vi ser på naturens levende systemer som inspiration for alt indenfor design? Organisation, processer, produktudvikling, kommunikation - hvor er wins og hvor er udfordringerne?


Regenerativ Ledelse i praksis

Facilitator: Laura Storm


Louise Raaschou - Mercedes-Benz
Annemarie Meisling - Chr. Hansen
Christine Cleemann - A.P. Moller-Maersk
Louise Sparf - Make Work Meaningful

Lokation: Arken ved Naturcenter Amager

Refleksioner omkring regenerativ ledelse i praksis 

I denne session udforsker praktikere i regenerativ ledelse, der har erfaringer fra Danmarks store og mellemstore virksomheder, hvordan den regenerative implementerings-rejse har været og er. Vi deler erfaringer, glæder, udfordringer og refleksioner omkring at gøre regenerativ ledelse til normen i danske virksomheder. Formatet vil være en blanding af cirkel-praksis og responderende samspil med alle tilstedeværende. 


Storytelling omkring bålet

Facilitator: Carina Lyall

Hvad er det ‘rette forhold’ til vores jord?

Gennem historiefortælling vil vi kigge på det at være i forhold til jorden. Vi undersøger, hvad det vil sige ikke at 'redde' naturen, men i stedet at være i 'rette forhold' til den. Denne session åbner for andre vinkler, billeder og sanser end blot det intellektuelle. Historiernes opgave er ikke at give os svar, men at tilbyde spørgsmål til refleksion og diskussion


Børn & Unge & en regenerativ fremtid

Facilitatorer: Noella Bjoerk Hammershøj - Regenerativ brobygger

Pernille Kjeldgård - Høje Taastrup Kommune
Mia Alfred Andersen - Mental Styrke
Mijamaya Holmø Sonne

Vores fremtidige stemmer

Børn og unge er vigtige spillere i en regenerativ fremtid. Så hvordan får vi de regenerative principper til at spire og gro blandt børn og unge og deres omgivelser? I denne session vil vi prøve at finde de eksempler og muligheder, der allerede eksisterer, for at det regenerative kan blomstre i blandt andet institutioner og skoler. Og vi vil få inspiration fra de aktiviteter og erfaringer, Høje Taastrup Kommune har gjort sig på området.


Nature walk: Rejsekammerater; om vigtigheden af at flyve i flok. 

Guider: Anne Weber Carlsen & Nina Orthmann-Brask – Human By Nature

Nature walk: Rejsekammerater; om vigtigheden af at flyve i flok.

Anne Weber Carlsen fra Human by Nature guider i samarbejde med biologen Nina Orthmann-Brask denne vandring i sivskovens helt særlige naturrum, hvor fuglene samles. Forskellige fuglearter har forskellige måder at bevæge sig, når de tager på træk, men én ting har de tilfælles; de rejser altid i flok. Det har vi mennesker også brug for, når vi bevæger os fremad i de store og konstante forandringer, vi står overfor.

Frokost: kl.12.00 - kl. 13.30


Der serveres frokost ved Traktørstedet.
Da vi er mange mennesker, opfordrer vi alle til at skabe plads til hinanden.


Introduktion til skovbadning

Mijamaya Holmø Sonne

Introduktion til skovbadning

I frokostpausen vil det være muligt at få en halv times introduktion til nogle af elementerne i skovbadning af Mijamaya Holmø Sonne. Hun arbejder terapeutisk med skovbadning, hvor man lærer at dyrke langsommelighed, stilhed, tidløshed og væren uden formål. I denne frokostsession mødes vi om bålet til en afspænding, en lille åndedrætsøvelse og en sanse-visualisering.


Den fælles visdom

Cecilie Gredal


Den fælles visdom

Kernen i Regenerative Stemmer er at opdage den visdom, der opstår, når vi forbinder os til hinanden. I løbet af frokostpausen holder Cecilie Gredal en cirkel, hvor vi aktiverer vores visdom, forbinder os til vores intuition, den kollektive intelligens og højner vores energi. Et felt, hvor vi deler det, der kommer fra et dybt sted - uden at vi behøve at løse noget eller tage ansvar for noget eller nogen, men i stedet overgive os dybere til det og den, vi allerede er. Udbyttet er større ro, klarhed og forbindelse indad og udadtil.


Forbundethed som oplevelse

Martina Gobec

Forbundethed som oplevelse

Få en oplevelse af, hvor forbundne og indbyrdes afhængige vi er af hinanden. Martina Gobec guider os, når vi med et stykke snor fletter os organisk ind og ud af store spørgsmål, som vi sammen holder rum for. Øvelsen er meget interaktiv og giver en oplevelse af systemiske sammenhænge på en måde, som taler stærkere end mange ord.


Story telling ved bålet: Livets træ

Hanna Snorradóttir

Storry telling ved bålet: Livets træ

Fortællingen om den nordiske myte "Livets Træ - Ask Yggdrasil" er på mange måder en billedliggørelse af de regenerative principper. Hanna Snorradóttir holder rum for denne session i et af de stemningsfulde og naturskønne bålhuse og tager os med ind i fortællingen om Livets Træ og den nordiske mytologi på en måde, så de regenerative principper ikke alene kan forstås med intellektet, men også kan mærkes i hjertet.

Eftermiddag: kl.13.30 - kl. 14.45


Crafting Dialogue

Facilitator: Rikke Mikkelsen – The Wholistic Approach

Crafting Dialogue - en genforbindelse

Crafting Dialogue er et rum, hvor man mødes menneske til menneske, vi tegner sammen, og vi taler sammen. Det er samtaler, vi sjældent har i hverdagen om emner, der rører og bevæger os på et personligt plan, og emner vi taler for lidt om. Det handler om at genfinde forbindelsen til os selv og hinanden, hoved og krop, tanker og hjerte.


Regenerative Kommuner

Facilitator: Anne Weber Carlsen - Human By Nature

Kristine Schou - Vejle Kommune
Simon Høegmark - ViNatur

Regenerative Kommuner

Kommunerne er vigtige baser i vores nærsamfund. Skabelse af en regenerativ tilgang fra så store og komplekse organisationer, vil føre til mange ringe i vandet. Men hvordan bliver en kommune regenerativ? Det udfolder vi i denne session med eksempler og erfaringer fra kommuner, der allerede er i gang med en regenerativ transformation.


Nature walk

Kristine Karlshøj


Nature Walk

Kom ud og brug sanserne i naturen, mens vi vandrer i området omkring Naturcenter Amager. Kristine Karlshøj guider denne session om vores forbundethed med naturen, og hvordan vi kan kende og (gen)udvikle vores sanser, men vi vandrer. Sessionen er praktisk, og vi undersøger i fællesskab, hvordan sanserne kommer i spil.


Regenerativ Finans

Facilitator: Christina Ørnstrand

Andrea Thorup – Gode Penge
Thomas Høgenhaven – Planetary Impact Ventures
Jacob Rask – RUC
Kim Qvist – Dansk Økojord
Anna Bjerre Johansen – Den Grønne Ungdomsbevægelse Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov – EFFEKT arkitekter

Regenerativ Finans

Hvordan kan vi ændre vores system og måde at tænke økonomi på til fordel for kloden og de mennesker, der lever på den? Kan vi ligefrem skabe et nyt system, hvis hjerte banker for menneskers afhængighed af hinanden og til den verden og natur, vi lever af og med. Et økonomisk system, som agerer på planetære grænser og ulighed. Som forstår, at økonomien er en delmængde af økologien, og ikke omvendt. I denne session undersøger vi regenerativ økonomi - afkast, investering, boligbobler, finansmarkedets spekulation og hvilken rolle finansielle aktører skal spille i fremtiden. Vi samskaber en involverende debat om, hvordan hulen vi går fra degenerativ til regenerativ, når det handler om finans.


Cyklisk arbejdsdesign

Facilitator: Tanya Lindkvist – Connectedness

Cyklisk balance i fremtidens arbejdsliv

Rigtig mange virksomheder kører i et konstant højt tempo med et primært fokus på udvikling og eksekvering. I denne session ser vi på, hvordan vi kan arbejde ud fra en mere naturlig cyklus og balance med plads til både udvikling, refleksion, restituering og regenerering? Vi tager udgangspunkt i en naturbaseret procesmodel, der er et konkret redskab til at integrere et cyklisk arbejdsdesign i vores hverdag, processer og medarbejdersamtaler- og samskabelse. Her dykker vi ned i den nærtstående efterårsenergi. Modellen er baseret på naturens proces, logik og designprincipper og arbejder med tre niveauer; 1) individ / medarbejder, 2) organisation og proces og 3) Naturens indre og ydre logik. Sessionen foregår omkring et bål.


Shamanistisk trommerejse

Ellen Elsnab

Shamanistisk trommerejse

Ellen Elsnab guider en shamanistisk trommerejse, hvor du får styrket kontakten til din egen kraft, din jordforbindelse og din kreativitet.

Lyden af trommen kaldes moder jords hjerteslag. Lyden af trommens dybe lyd er også en genvej til at berolige nervesystemet og sænke dine hjernebølger til ”alpha” på kort tid. Dermed kan du være i en meditativ og åben tilstand. Herfra har du adgang til et langt større kreativt potentiale.

Du får en introduktion inden trommerejsen, hvor jeg også hjælper alle til at få sat en konkret intention for sessionen: Hvorfor drager du på trommerejse? Bagefter er der en frivillig delingsrunde, hvor vi i cirklen kan berige hinanden med fortællingerne. Selve trommerejsen foregår liggende og varer ca. 30 minutter. Medbring gerne et tæppe, øjenpude / tørklæde, en notesbog og en flaske vand.


Samling ved bålet, fra klimasorg til klimahandling

Facilitator: Anna Taws – TAWS

Hvad skal vi fortælle vores børnebørn?

De udfordringer, vi står over for, kan være svære at forholde sig til. Klimaforandringer, krig, ekstrem ulighed, økonomiske omvæltninger og naturens udpinte tilstand, skaber tilsammen en planetarisk nødsituation af overvældende proportioner. Vores egen indre bæredygtighed bliver sat på prøve.
Denne samling inviterer dig til at give plads til klimasorgen. At skabe kontakt til sine følelser, i fællesskab og at bruge vores kollektive indre ressourcer sammen, støtter os i at opbygge en regenerativ kultur som kan skabe en dybere følelsesmæssig kontakt og hjælpe os med at omdanne vores følelser fra magtesløshed - til handlekraft.


Fremtidens regenerative møder og konferencer

Facilitator: Katrine Asp-Poulsen – NewPath

Fremtidens regenerative møder og konferencer

Vi mennesker er natur. Vi er cykliske væsener i en krop og med et sind, der bliver påvirket af årstiderne, elementerne og naturens rytme og kraft. Det har vi ikke været ret gode til at tage højde for i vores moderne møder og konferencer, hvor vi lukker os inde i iltfattige rum - nogle gange helt uden dagslys - med tætpakkede dagsordener i håb om at være mest muligt produktive. Men det er slet ikke sådan, at vi som mennesker lærer, husker og bruger ressourcerne bedst. Vi har brug for at erfare ting, fornemme dem, reflektere over dem og have tid til at integrere den nye viden, vi er i gang med at tilegne os. 

I denne session søger vi inspiration i naturens elementer og cyklusser og reflekterer over, hvordan vi kan genskabe balancen mellem vores indre og ydre natur, så vi arbejder med den – ikke mod den. Vi deler erfaringer og får inspiration til, hvordan vi allerede i morgen kan begynde at indarbejde nogle af naturens livsvigtige principper i vores møder og konferencer, så de bliver mere levende, nærværende og meningsfulde. Så de passer til de naturlige, cykliske væsener, vi er.

Regenerative stemmer, krop & livskraft

Facilitatorer: Oleg Koefoed, Lucy Vittrup og Tim Struck – Promentum

Regenerative stemmer, krop & livskraft

Siden morgenen har alle deltagere på Regenerative Stemmer været aktive forskellige steder i Na-turcenter Amager. Vi har brugt dagen på vandringer i naturen, været nedsunkne i dybe dialoger, duftet og smagt på livet, deltaget i samskabte sessions, talt, lyttet og været til-stede. Erfaringer, tider og steder har mærket hver deltagers krop. Denne session skaber den bedst mulige betingel-se for, at hver enkelt deltagers erfaring bliver til en kollektiv krop, en kollektiv livskraft, gennem en let guidning samt nænsom deling af dagens erfaringer.

Kaffepause: kl.14.45 - kl. 15.15


Der bliver serveret kaffe og te ved Traktørstedet

Afrunding: kl.15.15 - kl. 16.00


Afrundingsceremoni

Moderator: Katrine Asp-Poulsen

Lokation: Arken ved Naturcenter Amager

Fremtidens stemmer

Der vil være mulighed for at blive hængende, netværke og dele nye indsigter, erkendelser og bekendtskaber frem til kl. 17.00